Växjö

W:6 i Växjö - En loge i uppstart

W:6 är en svensk Orden som bildades i Göteborg 1851, där Bröderna träffas för vänskaplig samvaro, njuter av god mat och dryck, upplever kulturella inslag av sång och musik samt deltar i det inre logearbetet. Den 16 januari 2017 startades arbetet med att bilda loge nr 31 i Växjö av engagerade Växjöbor och erfarna W:6-Bröder från närliggande orter.

Att sprida vänskap och ge möjlighet till att verka för W:6 syften i fler delar av Sverige har genom åren varit en viktig ambition för Ordenssällskapet W:6. Utöver detta ser många av våra Bröder W:6 som sin samlingsplats av bekanta, vänner, affärskontakter, kollegor, släkt mm, som de får en långsiktig möjlighet att träffas och umgås med. Vi har verksamhet i 30 av Sveriges städer och med våra etablering i Växjö blir detta loge nummer 31 inom några år.

Rekryteringen av nya Bröder har från dag ett varit högsta prioritet och vi vill utöka vårt nätverk med intresserade män som med stil och värdighet vill verka för W:6 syften: Vänskap, Välgörenhet, annan nyttig verksamhet samt nöjen. W:6 Vänskapsträff i Växjö genomfördes tisdagen den 25 april 2017 på Elite Stadshotellet. Sju av landets Broderloger (Stamlogen, Norrköpingslogen, Halmstadlogen, Boråslogen, Värnamologen, Helsingborgslogen och Kristianstadlogen) slöt upp med 23 Bröder som tillsammans med kvällens 18 gäster avnjöt en enklare måltid med småländska rätter på menyn. W:6 Styrande Mästare i Halmstad, Anders Lundin, överlämnade det första välgörenhetsbidraget på 1851 kr till Växjö DFF.

Vårt Ordenshus finns i centrala Växjö på Kungsgatan 13B. Vårt första möte i dessa lokaler kommer ske i början av september 2017 då vi välkomnar nya medlemmar i W:6.

Vill du veta mer? Kontakta en W:6-Broder i din bekantskapskrets eller hör av dig via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Du kan även läsa mer i vår folder Information om W:6. Klicka här för att läsa mer.

W:6 i Växjö - En loge i uppstart

Foto: Alexander Hall

Tuesday the 19th. Ordenssällskapet W:6 Stamlogen – 2014