ORDENSSÄLLSKAPET W:6 – ett nätverk för män

 

W:6 är en renodlad svensk Orden, med 29 loger från Luleå i norr till Ystad i söder och med c:a 6.500 medlemmar.

Ordenssällskapet W:6 bildades i Göteborg 1851 och sedan dess är logen i Göteborg Ordenssällskapets Stamloge. 

 

Ideologi och människosyn

Ordenssällskapet tillkom under en tid av stora samhällsförändringar, inom näringslivet hade skråväsendet upphävts. I början återfanns de flesta medlemmar bland köpmän och hantverkare – i dag finns ett brett spektrum av yrkeskategorier representerade.

Grundarna hade en tydlig ideologi, som utgick från humanistisk och kristen människosyn. Det gäller också idag. Ordenssällskapet tar inte ställning till olika religionsinriktningar och icke heller till politiska frågor.

Att utveckla den egna personligheten

Medlemskapet i W:6 ger den enskilde möjligheten att utveckla den egna personligheten genom vänskaplig samvaro och genom att deltaga i det inre logearbetet. Ett starkt bidragande skäl till trivseln i W:6 är de kulturella inslagen särskilt sången och musiken.

W:6 är en loge med stil och värdighet

På W:6-medlemmen ställs krav på stil och värdighet. Klädseln under logekvällarna är som regel mörk kostym med vit skjorta och W:6-slips. Vid särskilt högtidliga tillfällen gäller frack.

Välgörenhet

Redan vid starten har omsorg om Bröderna och dess anhöriga varit en viktig del av verksamheten. Även människor utanför logen, såväl vuxna som barn, har fått ta del av de sociala möjligheterna.

Medlemskap

Medlem blir man genom att bli föreslagen av en Broder av lägst IV Graden. Han står som fadder och garanterar att den blivande Brodern är känd för ett gott uppträdande och har en livsinställning som ligger i linje med W:6 grundideologi.

W:6 Damklubb

Till Ordenssällskapet finns knutet en damklubb. Damerna har regelbundna träffar med programpunkter såsom föredrag och underhållning av skilda slag.

Loger i landet

På samma ort finns endast en W:6-loge. Logerna har namn efter den ort där de verkar. Således kallas W:6-logen i Norrköping för Norrköpingslogen. I spetsen för de lokala logerna finns en Styrande Mästare. När du reser har du möjlighet att besöka W:6 Broderloger i hela landet. Därmed kan du utöka dina kontaktytor med Bröder inom olika yrkes- och verksamhetsområden över hela landet. 

Intresserad och vill veta mer

Kontakta någon av våra Broderloger eller direkt till Stamlogen via mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

logo small

Friday the 15th. Ordenssällskapet W:6 Stamlogen – 2014