Sundsvallslogen

SundsvallslogenSundsvallslogen stiftades som ordenssällskapets fjärde loge den 22 augusti 1864. Logens förste styrande mästare var vice konsul Emil Bredenberg. Sundsvallslogen har fem år äldre Stockholmslogen som moderloge. Sundsvallslogen är i sin tur moderloge för Luleålogen som instiftades 1897. Sundsvallslogens logelokal Storgatan 3

Vår logelokal ligger vackert på Storgatan 3 mitt i centrum av Sundsvalls stenstad, vilken har stort riksintresse för sin byggnadskonst med en enhet av intressanta stilar från det sena 1800-talet. Allt uppbyggt i den nybyggaranda som blev konsekvensen av den stora stadsbranden 1888, då så gott som hela innerstaden brann ner. Många kallar Sundsvalls stenstad för en av de mest typiska exponenterna för europeisk stadsbyggnadskonst vid den här tiden.

Vår logelokal är belägen i ett kulturminnesmärkt jugendhus från 1912, där byggherren och stadsläkaren Carl Otto Elfström för övrigt erhöll sällskapets stiftargrad samma år.

Sammankomster hålls varje månad under arbetsåret med logeaftnar och klubbaftnar.Till traditionen i Sundsvallslogen hör att körsång och musik har en framträdande plats i verksamheten. 

W:6 Damklubb i Sundsvall
Sundsvallslogen har även en aktiv damklubb "Paulinerna" som huserar på samma adress.
Ordförande är Inger Enheim

Sundsvalls logen fyllde 150 år 2014.

 

You have no rights to post comments

Friday the 15th. Ordenssällskapet W:6 Stamlogen – 2014