Växjö

W:6 i Växjö - En loge i uppstart

W:6 är en svensk Orden som bildades i Göteborg 1851, där Bröderna träffas för vänskaplig samvaro, njuter av god mat och dryck, upplever kulturella inslag av sång och musik samt deltar i det inre logearbetet. Den 16 januari 2017 startades arbetet med att bilda loge nr 31 i Växjö av engagerade Växjöbor och erfarna W:6-Bröder från närliggande orter.

Att sprida vänskap och ge möjlighet till att verka för W:6 syften i fler delar av Sverige har genom åren varit en viktig ambition för Ordenssällskapet W:6. Utöver detta ser många av våra Bröder W:6 som sin samlingsplats av bekanta, vänner, affärskontakter, kollegor, släkt mm, som de får en långsiktig möjlighet att träffas och umgås med. Vi har verksamhet i 30 av Sveriges städer och med våra etablering i Växjö blir detta loge nummer 31 inom några år.

Rekryteringen av nya Bröder har från dag ett varit högsta prioritet och vi vill utöka vårt nätverk med intresserade män som med stil och värdighet som vill verka för W:6 syften: Vänskap, Välgörenhet, annan nyttig verksamhet samt nöjen. 

Första året med W:6 i Växjö har varit fullt med olika aktiviteter och sommaren 2018 har sällskapet redan över 40 medlemmar med bostadsort Växjö med omnejd! Vårt Ordenshus finns i centrala Växjö på Kungsgatan 13B där vi välkomnar nya medlemmar i W:6.

W:6 första sammankomst i Växjö genomfördes tisdagen den 25 april 2017 på Elite Stadshotellet. På denna Vänskapsträff slöt 23 Bröder från sju av landets Broderloger (Stamlogen, Norrköpingslogen, Halmstadlogen, Boråslogen, Värnamologen, Helsingborgslogen och Kristianstadlogen) upp tillsammans med kvällens 18 gäster. W:6 Styrande Mästare i Halmstad, Anders Lundin, överlämnade då det första välgörenhetsbidraget på 1851 kr till Växjö DFF.

Vill du veta mer? Kontakta en W:6-Broder i din bekantskapskrets eller hör av dig via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Du kan även läsa mer i vår folder Information om W:6. Klicka här för att läsa mer.

W:6 i Växjö - En loge i uppstart

Foto: Alexander Hall

Monday the 21st. Ordenssällskapet W:6 Stamlogen – 2014