Västeråslogen

Västeråslogen stiftades den 27 maj 1967. Sedan 2016 heter vår Styrande Mästare Hans Degréus. Han är den 6.e i ordningen. Tidigare StM har varit Claes Rasmusson, Olof Plato, Göran Björk, Lars Lundén och Ulf Höglund.

August Paulin uttryckte en önskan att ”Sällskapet måtte förkovras”. Här i Västerås har hans önskan i sanning hörsammats. Logen har en fin blandning av högtidliga och vackra gradgivningar, musik, sång, spetsfundiga tribunaler och sist men inte minst trevliga efterkapitel.

Vi har sedan många år tillbaka ett väl etablerat samarbete med logerna i närområdet. Ta Uppsala som exempel – vi ger III.e graden tillsammans. Ena året är vi i Uppsala och andra året är de hos oss. Dessa logekvällar är mycket välbesökta och uppskattade bland bröderna.

Vid sidan om det ordinarie logearbetet anordnar vi bland annat gemensamma fester med våra damer. Vi har även en damklubb.

Sedan Juli 2013 har vi våra sammanträden i en mycket vacker Ordenslokal som ligger på Skomakargatan 3

Mitt i Västerås centrum.

Victor Hugo sade en gång:
”Min rock och jag trivs bra tillsammans. Den har antagit alla mina personliga rynkor, skaver ingenstans, har format sig efter mina deformiteter och är följsam i alla mina rörelser, och jag är varse dess närvaro bara för att den värmer mig. Gamla rockar och gamla vänner är samma sak.” Vi har en fin blandning av äldre och yngre bröder som trivs tillsammans och som låter vänskapen bubbla och rinna över på samma sätt som skummet vid bägarens rand samtidigt som den är fast och stark i likhet med styrkan i bägarens botten.

You have no rights to post comments

Kommentarer  

# Bo Wannberg 2014-02-27 17:22
Har ni någon IV i närtid.

Broderliga hälsningar
Bo Wannberg
Eskilstuna
bo.wannberg@telia.com
# Mauritz von Krusenstierna 2017-02-13 14:05
Hej. Vi har en IV 10/3. Samtidigt med er III.
Mauritz von Krusenstierna, S.
# Rolf Olsson 2014-03-13 20:06
Broder Ulf !

Ni fyller 50 år när vi fyller 120 år. Hur löser vi det ?
Broderligen Rolf O
ExStM
# Stig Nilsson 2017-06-29 20:37
När börjar ni skicka ut besöksmedaljern a från ert jubileum. Mvh Stig Nilsson W6 Härnösand
# Per Widar 2018-02-14 18:48
Hej, tänkte besöka loge undrar om jag behöver någon kod för att komma in till Er lokal? Broderlig hälsning Per Widar ( Kristinehamns logen bor numera i V-ås)
Friday the 15th. Ordenssällskapet W:6 Stamlogen – 2014